Hat hétvégén át jön a dalok versenye

Még el sem kezdődött, máris óriási sikere van – legalábbis a potenciá­lis versenyzők körében – A Dal című nemzeti szuperprodukciónak, mely az Eurovíziós Dalfesztivál idei magyar dalának, illetve versenyzőjének kiválasztására szolgál, és ahová minden korábbinál több, pontosan 372 művet neveztek be a szerzők és az előadók.

A Duna és a Duna ­World csatornán hat szombat estén át jelentkező verseny első három elődöntőjébe végül összesen harminc produkciót választott ki egy tíztagú szakmai zsűri.

Az élő adásba szavazott harminc dal közül kerül majd ki az idén is az a produkció, amelyiket Stockholmba, az Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi mezőnyébe delegál a zsűri és a közönség együtt.

Előbbiben zeneszerzők és énekesek, ezúttal Zséda, Frenreisz Károly, Both Miklós és a tavalyi gré­mium­ból egyedüliként tovább szavazó ­Pierrot foglal helyet. A közönség a tetszését immár ingyenes szavazatokkal, a verseny okostelefonos applikációján keresztül, valamint hagyományos módon, SMS-ekkel is kifejezheti.

Az elvárt nézettségre vonatkozó kérdésünkre Nyitrai Kata, az ­MTVA szórakoztató műsorok főszerkesztőségének vezetője elmondta, köztelevízióként nem a nézőszámra, hanem a minőségre helyezik a súlyt és – szórakoztató műsor lévén – a látványosságra. Az egyedi lámpaparknak és a különleges vizuális effekteknek köszönhetően minden korábbinál nagyobb show-t csinálhatnak.

A dalverseny vonzerejét két új díjjal is növelték. Adnak A Dal felfedezettjének és a legjobb dalszövegnek. Azaz a közszolgálati verseny is benevez egy kicsit a tehetségkutatósdiba. Bár ez a műsor hangsúlyozottan a dalok, nem pedig az előadók versenye.

A szerkesztők nem kockáztatnak, néhány héttel a szülés után újra munkába áll Tatár Csilla, aki újra Harsányi Leventével alkot egy párost. Az előadók fele meg visszatérő, köztük befutott hazai énekesek és zenészek is, mivel a versenyszabályzat nem limitálja a lehetséges nevezések gyakoriságát és számát sem. Ennek értelmében harmadik alkalommal indul például a válogatáson Kállay-Saunders András, és így akár újra kijuthat Stockholmba is.

Első elődöntő

Benji: Kötéltánc
ByTheWay: Free to Fly
Egy Másik Zenekar: Kéne közös kép
Freddie: Pioneer
Mohamed Fatima: Ott leszek
Mushu: Uncle Tom
Odett: Stardust
Tolvai Reni: Fire
Török Jázmin: Power of Love
Veres-Kovács Petra: Singing Peace

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.