Hamarosan lehet pályázni a nyíregyházi színház élére

Az idén februárban kirúgott Schlanger András színidirektor posztjára ma írt ki pályázatot a nyíregyházi közgyűlés. Ha az eljárás jövő februárig nem zárul le, akkor a mostani ügyvezetőt, Kirják Róbertet bízzák meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Kiírta a pályázatot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ügyvezetői igazgatói posztjára a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése a csütörtöki ülésén.

A pályázatot azért kellett kiírni, mert 2015. február 19-én, a színház élére megválasztott Schlanger András munkaviszonya 2016. február 9-én indoklás nélkül megszűnt. Schlanger megbízatása 2015. július elsejétől öt évre szólt volna. 

A ma elfogadott határozat szerint az ügyvezetői kinevezés időtartama 2017. február 11-től 2022. február 10-ig tart, a vezetői munkakörre kiírt pályázatok véleményezésére szakmai bizottságot kérnek fel. A pályázatokat a felhívásnak az Emberi Erőforrás Minisztériumának honlapján való megjelentetését követő harminc napon belül lehet benyújtani a nyíregyházi polgármesteri hivatalban.

Amennyiben a pályázati eljárás 2017. február 10-ig nem zárul le, akkor a polgármester 2017. februártól – az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig – a színház jelenlegi, jövő februárig kinevezett ügyvezetőjét, Kirják Róbertet bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával – áll a közgyűlési határozatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.