Hamarosan indul a Palotanegyed Fesztivál

Július 18-án kezdetét veszi a Palotanegyed Fesztivál a Józsefvárosban. A rendezvénysorozat immár ötödik éve a főváros egyik meghatározó ingyenes, nyári összművészeti programja.
A júliusban, augusztusban és szeptemberben egy-egy hétvégét felölelő eseményen koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves vásárral és gasztronómiai ínyencségekkel várják az érdeklődőket. Július 18-án és 19-én a fesztivál programja a világzene és az etnozene köré épül. Augusztus 15-én és 16-án a költészeté és az irodalomé lesz a főszerep, míg szeptember 4. és 6. között a gasztronómia és a sör kap kiemelt figyelmet a fesztiválon.

Július 18-án a Szabó Ervin téri nagyszínpadon fellép a Giusto Kamarezenekar, majd az Antwerpeni Ifjúsági Kórus, akiknek nagyszabású vendégszereplését követi a Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedő győztes zenekara, a SU Együttes.  A szombati programot a világzene egyik kiemelkedő népszerűségnek örvendő hazai zenekara, a MAKÁM Együttes zárja Napének című koncertjével. A 30 év dalai és zenéit felölelő jubileumi koncerten régi és új dalokat egyaránt meghallgathat majd a közönség.

A július 19-i koncertek is változatos zenei élményeket tartogatnak: késő délután a Kanadából érkező Savanya István és a Bokros Zenekar versekkel és tánccal fűszerezett koncertjét hallgathatják az érdeklődők. Őket követi a színpadon a Kiskun Néptánc Együttes, majd igazi vérpezsdítő muzsikával, a Szilvásy Gipsy Folk Band lép a színpadra. Az „Etnozene Vigadalom" záró akkordjaként a magyar népzene és világzene kiemelkedő dívája, Herczku Ágnes hallható Nikola Parovval.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.