Halotti szertartás Szegeden

Ókori egyiptomi kozmetikával és fodrászattal, diaporáma show-val és halotti szertartással készülnek Szegeden a Múzeumok Őszi Éjszakájára. A programkavalkáddal október 18-án, szombaton 18 és 23 óra közötti várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban, a Kass Galériában és a Vármúzeumban.

Az idei Múzeumok Őszi Éjszakáján izgalmas programokkal várják az érdeklődőket Szegeden: a Móra Ferenc Múzeum összesen négy helyszínén tartják meg az őszi múzeumi ünnepet október 18-án, szombaton. A rendezvény Egyiptom titkainak jegyében telik majd: a négy kiállítóhely programjait végigjárva a látogatók megismerhetik az ókori egyiptomiak legfontosabb kultuszait, rejtélyeit, uralkodóit és a szorgos mindennapokat is.

A Móra Ferenc Múzeumban egyiptomi fodrászat és kozmetika nyitja meg kapuit erre az estére: Kleopátra szépségtárában a hölgyek megismerkedhetnek az egyiptomi szépségkultúrával és öltözködési szokásokkal, majd fodrász és sminkmester segítségével maguk is egyiptomi dívákká válhatnak. Az est fénypontjaként halotti szertartást elevenítenek meg a Kultúrpalota falai között: a Mérlegen az élet című előadást a nyári zajos siker után most a múzeum aulájában és lépcsőházában mutatják be Pataki Ferenc színművész rendezésében.

A Vármúzeumban a képeké lesz a főszerep: a 7 képmezős zenés diaporáma show Egyiptom kultikus romjait, legfontosabb kincseit és legendás művészetét mutatja be. Emellett folyamatos tárlatvezetések várják a kultúrakedvelőket A fáraók Egyiptoma című kiállítás mindhárom helyszínén: a főépületben, a Kass Galéria sírkamrájában és a Fekete ház balzsamozás-termében is.

Az egyiptomi programok mellett a Móra Ferenc Múzeumban Suhajda édességbemutatót és –vásárt, az állandó kiállítások és látványtárak termeiben pedig tárlatvezetéseket tartanak egész este.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.