Hallgat a Fuga rádió

A FUGA Budapesti Építészeti Központ keretében 2012 közepétől működött Fuga rádió néven a webrádió, amelyet két ismert és elismert rádiós szakember, Rózsa Péter (főszerkesztő-producer) és Ránki Júlia hozott létre. A másfél év alatt erős kulturális tematikájú műsorfolyamot alakítottak ki az építészettel mint kultúraalakító és művészeti szervező erővel a középpontban.

A magyar művészeti és kulturális élet legkiválóbb alakjai is szívesen vettek részt a műsorban, adtak interjút a műsorvezetőknek.

Egyrészt az újfajta rádiózást támogatva, másrészt a felkészült riporterek iránti tiszteletből. Tegnap jelent meg a rádió honlapján az alábbi özlemény: „Az alapító stáb és a kollégák 2014. március 1-jétől búcsúznak a fugaradio.net -től. Másfél év alatt felépítettünk egy új médiumot, teremtettünk egy olyan brandet, ami nemcsak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló: az építészet, a design és a társművészetek webrádiós fórumát. Köszönjük a figyelmet, az érdeklődést! Sok sikert kívánunk az utánunk érkezőknek. Ránki Júlia, Rózsa Péter.”

A Fugát a Budapesti Építészeti Kamara tartja fenn. Információink szerint elfogyott a pénz a rádió működtetésére. Az éves költségvetésnek körülbelül egyhavi részét fedezték a – leginkább Rózsa Péter szervezte – reklámok, a többit a kamarai tagdíjbefizetésekből finanszírozták. Az utóbbi időben azonban az építészek egyre kevesebb megbízáshoz jutnak, és annak, akinek nincs munkája, nem éri meg – és nincs is miből – a kamarai tagdíjat befizetni. (A kamarai tagság kötelező: csak az vállalhat építészként munkát, aki tagja a szervezetnek.)

Nagy Bálint, a Fuga Építészeti Központ vezetője azt nyilatkozta lapunknak, hogy elégedettek voltak a rádió színvonalával, az adás hozzájárult a központ ismertségéhez és hasznos kiegészítője volt tevékenységének. – Hétfőn fog megjelenni a közlemény a honlapon arról, hogy most egy hónapig csak zene és a régi műsorok ismétlése lesz hallható a rádióban – mondta Nagy Bálint. – Április 1-jétől új, önkéntesekből álló stáb működteti majd tovább napi hat órában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.