Ha szereti a rajzfilmeket, a KAFF-on a helye

Idén ünnepli 100 éves születésnapját a magyar animáció, és idén lesz 30 éves a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) eseménysorozata, amelyre a szakmai közönség mellett rajzfilmszerető családokat is várnak június 24. és 28. között Kecskeméten.
A szakmai programok mellett esténként óriásvásznon vetített mesékkel és koncertekkel, bor- és pálinkafesztivállal, valamint több kísérőprogrammal is várják az érdeklődőket a fesztivál szervezői és Kecskemét városa.

A 12. KAFF-on 9. alkalommal rendezik meg az Európai Animációs Játékfilmek és TV-Speciálok versenyét, amelyen 7 egészestés és 9 televíziós egyedi filmet mutatnak be. A programban szereplő hat francia film mellett, cseh, litván, holland, dán, román, olasz, valamint az ír Oscar-jelölt: A tenger dala című alkotás száll versenybe. A TV-Speciálok kategóriában a magyarok közül Miklós Zoltán Manieggs című 3D-s akciófilm-paródiáját, Szilágyi Varga Zoltán A jókedvű örmény temetése című novella-adaptációját, valamint M. Tóth Géza és Gerdelics Miklós A magyar operajátszás története című zenés információs filmjét vetítik.

A magyar versenyprogramban 18 rövidfilm, 13 diákfilm, 17 tévésorozat epizód, 10 videoklip és 20 alkalmazott animációs kisfilm szerepel. "A grémium tagjainak megegyezett a véleményük abban, hogy rég volt ilyen erős a magyar animációs film. A téma komplexitását, a megvalósítás profizmusát tekintve ma már alig van különbség a diákfilmek és a professzionális alkotók művei között" - írják a szervezők tájékoztatóban.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.