Ha érdekli az irodalom és az építészet, ide menjen!

Az urbanizáció szemszögéből vizsgálja az irodalom és az építészet kapcsolatát a Budapest Transzfer Nemzetközi Irodalmi és Társművészeti Fesztivál, amelynek október 16. és 19. között szervezett programjai sorában irodalmi estek, beszélgetések, felolvasások, városi séták és zene is szerepelnek a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében.

Az immár hetedik alkalommal megrendezett program egyebek mellett azt vizsgálja, hogyan jelenítik meg az épített környezetet az irodalmi művek, valamint az épített környezettel és a városokkal való találkozás hogyan hat az irodalomra, mint művészeti ágra. Szombaton és vasárnap városi sétákat szerveznek Kávéházból a lakótelepre és a Bűnös város címmel, amely programokon mások mellett Kondor Vilmos, Lengyel Péter és Jókai Mór műveinek ismert helyszínei elevenednek meg.

A fesztivál ideje alatt folyamatosan látogatható lesz a Rombusz Teraszon felállított Keszon Bár a PIM és a PLACCC Fesztivál közös programjaként. Itt a 3-as metró építésén dolgozó munkások akklimatizációjára szolgáló keszonkamrában kortárs magyar írók (Esterházy Péter, Kőrösi Zoltán és Szakonyi Károly) a kerülethez és a modern nagyváros születéséhez kapcsolódó szövegei lesznek hallgathatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.