Gyűjtés a Zsámbéki Nyári Színház képes könyvére

Az idén szeretné kiadni a Zsámbéki Nyári Színház képes történetét a Zsámbéki Színházi Bázis. A kötet összefoglalása, emlékkönyve lenne az elmúlt több mint 30 évnek. A Summa Artium által szervezett Mecénás Napon, a kulturális projektek árverésén 330.000Ft támogatást kaptak, valamint Mátyás Irén, a színház 2013­ban elhunyt alapítójának, igazgatójának nővére, Mátyás Katalin további 100 ezer forintot ajánlott fel. De ez az összeg nem elegendő a könyv kiadására. Ezért gyűjtési kampányt indított a Bázis az adjukossze.hu oldalon. A támogatásokat az oldalon keresztül lehet eljuttatni a Támogatom gombra kattintva.

A fesztiválsorozatot Bicskei Gábor (1937­1990) és Mátyás Irén (1953­2013) 32 éve indította el. Népművelőként kerületek Zsámbékra. A Zsámbéki Nyári Színház profilbővítéseként a 90­es évek közepétől – már csak Mátyás Irén szervezésében – nemcsak vendégelőadásokat hívtak meg, hanem saját bemutatókat is tartottak. Utódja, a nemrég kinevezett Árkosi Árpád rendező szándéka, hogy folytassa, újrafogalmazza Mátyás Irén szándékait. A színház továbbra is feladatának tekinti a kortárs művészeti kifejezések sokszínűségének bemutatását, közvetítését, az innovatív kezdeményezések támogatását és a fiatal, tehetséges alkotók bemutatását.

A 700 példányban kiadásra váró 150 oldalas kötet, 100 színházi fotóval készül. A képeket Ilovszky Béla készítette, a szöveget Sándor L. István kritikus írja, felhasználva a Mátyás Irénnel készített interjúkat és a színházról megjelent válogatott írásokat.

Az adományozó nevét – amennyiben hozzájárul – feltüntetik a könyvben, a honlapjukon és a Facebook oldalunkon. 10 ezer forint feletti támogatás esetén az adományozót az elkészült könyv példányával ajándékozzák meg. Minden adományozót meghívnak a fotókiállítással kombinált könyvbemutatóra. Ekkor adják át először a Mátyás Irén Emlékdíjat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.