Győrben megszólal a vaskakas

Győr legismertebb legendájának életre keltésére készül a város. A víziszínpadon, s nagyon sok helyszínen a magyar és a török kultúra különlegességeivel találkozhatnak az érdeklődők.

A legenda szerint a törökök vezére kijelentette akkor kerül vissza magyar kézre a győri vár, ha megszólal a vaskakas. Egy magyar katona fölmászott a vaskakashoz, kukorékolni kezdett, ezért sikerült legyőzni a hitét vesztett, megrettent török hadat.

A történet felidézésével Győr nemcsak városlakó elődei dicsősségére emlékezik, hanem a török és a magyar kultúra közös, élményszerű bemutatásával ad igényes látnivalót a közönségnek.

A Vaskakas Ünnepi Játékok esti színházait és koncertjeit a víziszinpadon tartják. A Széchenyi téren pedig ezzel párhuzamosan négy napon át utcaszínházak mutatkoznak be, a környező utcákban a végvári vurstlik mellett óriás képregényen mutatják be a magyar és a török történelmet. Az érdeklődők még a város középkori börtönét is kipróbálhatják.

Folyamatosan működik a "vezíri" sátor mesemondval, lesz 21. századi képmutogatás, a vendéglők török ételeket kínálnak.

A július 14-én kezdődö programsorozat harmadik napján folytatásos színházi előadásban elevenedik meg a vaskakas legendája. A színpad előtti leszőnyegezett nézőtéren párnákon heverészve, vízipipázva is élvezheti a közönség az előadást.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.