Galaktikus jubileum

Megjelent a Galaktika Magazin jubileumi, 300. száma. A szerkesztőség ebből az alkalomból a kortárs hazai szépirodalom nagyjait kérte fel egy-egy fantasztikus novella publikálására. Az ünnepi számban így helyet kapott többek között Parti Nagy Lajos, Dragomán György, Darvasi László, Cserna-Szabó András és Csányi Vilmos írása is.

A Galaktika első száma 1972-ben jelent meg, akkor még negyedéves antológiaként. A később havonta jelentkező magazin 1995-ben egyik napról a másikra megszűnt és 9 év kihagyás után 2004-ben támasztották fel újra.

A lap alapítója, Kuczka Péter talán maga sosem gondolta volna, hogy a magazin túléli őt, és hogy helye lesz a magyar irodalmi folyóiratok között. Hiszen a Galaktikának ma is a 70 százaléka irodalom, és ezzel a a hazai szűkös kínálatban akár a legnagyobb példányszámú irodalmi lapnak is tekinthető.

A szerkesztőség hitvallása szerint a fantasztikus irodalom több ezer éve tanítja az emberiséget: felhívja a figyelmet társadalmi problémákra, egy várható jövőképet fest, megkísérel megjósolni technikai újdonságokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.