Gagyi vagy nem gagyi? – az itt a kérdés

Esszéket és függetleneket vár két pályázatában az Új Színház.

Gagyi vagy nem gagyi?  – teszi fel a kérdést közös esszépályázatában az Új Színház és a szinhaz.hu portál, miután a teátrum Tisztújítás című előadása egymással tökéletesen ellentmondó kritikai véleményeket gerjesztett. Azt szeretnék megtudni: az üres, olcsó, hatásvadász elemek tárgya vagy eszköze lehet-e a művészetnek? Beemelése, felhasználá-sa ízlésrombolásnak minősül vagy a művészi szabadság kiterjesztésének?

A kiírók azt azért hangsúlyozzák: mindenképpen előnyben részesül az az írásmű, amelyik színházi előadás(ok) elemzése mentén  fejti ki álláspontját. Az írásműveket – maximum 10 ezer karakterben – 2009. január 15-ig lehet beküldeni a gagyivagynemgagyi@ujszínhaz.hu címre. A kritikusokból, irodalomtörténészből, színházi szakemberekből álló zsűri elnöke: Karsai György klasszika-filológus, kritikus, egyetemi tanár. A legjobb pályamű írója 30 ezer forinttal lesz gazdagabb, további öt nyertes két-két jegyet kap az Új Színház általa kiválasztott előadására.

Bemutatkozási és játszási lehetőséget adna a kőszínházi struktúrán kívül maradó al-kotóknak, csoportoknak a „Kőfal – Pálya II.” pályázatában az Új Színház. Kizárólag új produkciókkal lehet jelentkezni – december 31-ig. Két kritérium közül választhatnak a függetlenek: az előadás az ifjúságnak szóljon, vagy napjaink közéleti-társadalmi kérdéseit, problémáit feszegesse.

Pályázni kizárólag emailben (kofalpalya@ujszinhaz.hu) lehet –  a teátrum honlapján megtalálható adatlap kitöltésével.

A zsűri elnöke a teátrum igazgatója: Márta István.

Olyan előadásokat várnak, amire bejönnek a fiatalok
Olyan előadásokat várnak, amire bejönnek a fiatalok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.