Ők már rúgtak gólt a románoknak

Alaptörténet. Ha máshonnan nem, akkor a 6:3, avagy játszd újra Tutti című filmből a maiak is tudják, hogy kisebb társaságokban a rádió köré gyűlve „egy ország” hallgatta „a Szepesi” közvetítését 1953-ban az angol–magyarról.

Hihetetlen, de nemcsak élvezték látatlanban a meccset, hanem minden részletével tisztában voltak, még vitatkoztak is az események menetéről! Talán még csalódtak is, akik később láthatták a meccsről készült filmet, mert képzeletükben minden szebb volt. Bár az a csel, amikor Puskás hátrahúzza a labdát az öt és felesen, mire az angol védő elszáll, és aztán felvarrja a rövidbe…

A pénteki magyar–román internetes közvetítése elé Horváth András Dezső, lapunk külső munkatársa rendezett kisfilmet, amit máris ezrek tekintettek meg a videomegosztó csatornán. A Gól mindenkinek című etűdben három színész, Elek Ferenc, Hajdu Steve és Holl Nándor szavalja el a futballtörténet legendás góljainak versét.

„Magyarország–Brazília, 1954. Bozsik mesterien veszi le a labdát. Még egyet igazít, és máris száll a labda Kocsis felé. És egy igazi Kocsis-fejes után máris a hálóban táncol a második magyar gól.” „Grashoppers–Ferencváros, 1995. Vincze Ottó jön. Lerántják. Hm, nem lehet lerántani. Ott a csel. Hohó, hohó, hohóó! Vincze Ottó! Hát kérem szépen, három a magyar igazság, és ez a fiú ma este egy nagy játékos lett.”

Hát, lehet, hogy manapság nézni nem lehet a magyar focit, de hallgatni igen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.