Franco Nero lesz az Operabál díszvendége

Franco Nero színész lesz a díszvendég az idei, 14. Budapesti Operabálon, amelyet a helyszínt adó Magyar Állami Operaház 125. évadja jegyében rendeznek meg. Ezt tükrözi majd a bál műsora is, az elhangzó áriák az egyik idei bemutatóból, Puccini Manon Lescaut című operájából valók.


A díszvendég Franco Nero - jelentette be a február 21-én megrendezendő bálról kedden tartott sajtótájékoztatón Kerényi Péter, a rendezvény sajtófőnöke. Franco Nero nemcsak világhírű olasz és amerikai filmjei révén ismerős a magyar közönség körében: több magyar alkotásban is szerepelt, így a Honfoglalásban Árpád vezért alakította.A bál fővédnökével, Lévai Katalin európai parlamenti képviselővel együtt nyitják majd meg a bált.

Igazi sztárparádét ígér a műsor: az érkező vendégeket Mága Zoltán hegedűművész és zenekara köszönti. Tokody Ilona, a világ nagy operaházainak és koncerttermeinek ünnepelt sztárja énekel majd, fiatal tehetségek mellett. Ismét lesz csárdás-oktatás Keleti Andrea irányításával és fellép négy pár is a Szombat esti láz közelmúltbeli szériájának sztárjai közül. Az 56 fiatal nyitótáncospár az Aida bevonulási indulójára érkezik a terembe, majd Strauss Bécsi Vér című operettjének egyik keringőjére táncolnak.

Ami a gasztronómiát illeti, az is az Operaházhoz kötődik: Juhos József, a Gundel séfje négyfogásos menüt tervezett, a következő fantázianevekkel: Pezsgőkísérő falatok, Felgördül a függöny, A Sugár úti Palota báljainak kedvencei, Sajt intermezzo és A nagy desszert finálé.

Az idén is gondolnak a  nyugdíjasokra és a fiatal Hamupipőkékre. Rejtvénypályázatot szerveztek azon nyugdíjas korúak számára, akik szívesen bepillantanának a bál kulisszatitkaiba. A kérdések újságban is megjelentek, de olvashatók a www.oreganeniked.hu weboldalon is. A válaszok beküldési határideje január 20. A legszerencsésebb 30 megfejtő részt vehet a főpróbán és pezsgővel koccinthat a királyi páholyban. Öt fiatal lány pedig  másodmagával bálozhat, akárcsak tavaly. A jelentkezés határideje ugyancsak január 20,(hamupipoke@ioperabal.com.) A kiválasztottak egy napra tényleg királylánynak érezhetik magukat: báli ruhát, ékszert, szép sminket, frizurát kapnak - a ruhát és az ékszert kölcsönbe - és limuzin szállítja őket a helyszínre.

A bált rendező cég igazgatója, Maráczi Ákos szerint a bálon 70 százalék a törzsvendégek aránya. A jegyek 70 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább páholyjegyek 250 ezer forintba kerülnek idén. Ebben az évben is számítanak tüntetőkre, tudnak róla, hogy már kértek is helyfoglalási engedélyt az "ellenrendezvényre" .

Az Operabál hagyományaihoz híven 2009-ben is több jótékonysági felajánlást tesz - jelentették be a szervezők. A bál előtt két héttel, február 7-én a rászorulók részére a Gundel által főzött ételt osztanak, valamint tüdőszűrő buszt és segélyvonalat üzemeltetnek a Máltai Szeretetszolgálattal közösen, a Blaha Lujza téren. A bál másnapján jótékonysági gyermeknapot rendeznek a helyszínen, a díszletek között. Lesz jótékonysági árverés is: egy Ilosvay Róbertet ábrázoló festményt bocsátanak árverésre, a kikiáltási ár 300 ezer forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.