Francia tetőmozi Budapesten

Hat klasszikus, illetve friss francia filmet mutat be június 23-tól kedd esténként a Budapesti Francia Intézet Francia tetőmozi című nyári filmvetítés-sorozatában a Corvintetőn.

A hat francia film a thriller műfaján keresztül mutatja, miért jó Alain Delonnal, Catherine Deneuve-vel vagy Mathieu Amalrickal együtt borzongani; a válogatásból három film először kerül magyar közönség elé. A sorozat René Clément Ragyogó napfény című filmjével indul, amelyben Alain Delont egyik legjobb alakításában láthatja a közönség. A színészlegenda egy másik, világsikerű filmjével is szerepel a programban: A medencéhez Romy Schneidert, egykori szerelmét kérte fel filmbeli partnerének.

A 2014-es alkotások között szerepel André Téchiné legújabb filmje, amelyben Catherine Deneuve újabb nagyszerű szerepben tűnik fel, ezúttal anyatigrisként harcolva a szélhámosokkal teli világban. A borzongás fogalmát a kanadai Xavier Dolan Tom a farmon című pszichothrillerjében definiálja újra formabontó nyelvezetével és megdöbbentő történetével - áll a Francia Intézet közleményében.

A Franciaországban tavaly bemutatott filmek közül kettőt is a többszörös César-díjas Mathieu Amalric neve fémjelez: az általa rendezett Kék szoba mellett a Tökéletes szerelmi bűntény című filmben is a főszerepet alakítja, ez utóbbiban a magyar közönség számára is jól ismert Karin Viard oldalán. A sorozat összes filmjét francia nyelven, angol felirattal vetítik hat héten át keddenként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.