Flitteres slágerparádé

A retrodiszkók virágkorukat élik, tinédzserkorunk nagyjai nemhogy cikik, inkább újra divatosak. Ki ne emlékezne a '90-es évek slágerére, a Coco Jamboo-ra, melyre világszerte tomboltak az emberek? Csütörtökön este itt a lehetőség, hogy egykori kedvencünket élőben is hallhassuk. Fergeteges hangulat és Mr. President a Café del Rio-ban.

A '90-es években felcseperedő generáció egyszerűen nem tudta kikerülni a kor nagy slágereit. Mindegy, hogy rock, punk vagy pop zenét hallgatott-e az ember szívesebben, a Vengaboys, a Backstreet Boys, a Spice Girls és a Mr. President mindenkit utolért, ha máshol nem, a sulidiszkóban biztosan. A jól ismert dallamok máig benne zengnek az ember fülében. Ha valahol meghalljuk ezeket a számokat, eszünkbe jutnak a régi bulik, és óhatatlanul mosolyra húzódik a szánk. Sok év eltelt azóta, és ha valaki azt gondolná, azok az idők soha többé nem jönnek vissza, nagyon téved. Régi nagy kedvenceink sorra tűnnek fel koncerteken, csütörtökön a már említett világslágert jegyző német formáció, a Mr. President lesz a nyáron évről évre retro bulikat hirdető Rio vendége.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Persze az élmény nem ugyanaz, mint egykor. Nyilván azóta érettebbek lettünk, és talán az ízlésünk is csiszolódott egy kicsit - jobb esetben legalábbis - , és a zenekarban is történtek változások. A jelenlegi felállásban nyoma sincs a hajdani szőke és vörös énekesnőnek, útjaik szétváltak, és helyüket két fiatalabb lány töltötte be.

Az eredeti formáció meghódította az egész világot, slágereikkel, mint az „I Give You My Heart", vagy az „Up'N'Away", vagy legsikeresebb dalukkal, a „Coco Jamboo"-val egy csapásra beírták magukat a dance zene történelmébe. Hosszú ideig vezették a slágerlistákat, több nemzetközi arany- és platinalemezt mondhatnak magukénak, és bezsebelték Európa legnívósabb zenei díjait. Az egykor ismert és sikeres bandák nem adják fel könnyen, így némi szünet és jó pár válogatás lemez után a régi idők tíz kiadatlan dalából egy új, digitális lemezt jelentettek meg nemrég, melyről bizonyára felcsendül majd néhány nóta a koncerten is.

Flitteres slágerparádé - körülbelül erre lehet számítani 27-én este a Café del Rio-ban. Kellő humorral, némi öniróniával és jó társasággal bombasztikus koncertélményben lehet részünk, szóval ne féljünk átengedni magunkat az újra beköszönő '90-es éveknek.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.