Feltárni, felidézni, felforgatni Budapestet - hamarosan indul a PLACCC

Feltárni, felidézni, felforgatni, újragondolni, átértelmezni, másként látni a várost – ezen gondolatok köré szerveződik az idén kilencedik alkalommal megrendezett budapesti PLACCC Fesztivál 2014. A programsorozatot 2014. szeptember 23-28. között tartják a főváros különböző közterein, a belvárosban, illetve Csepelen.

A fesztivál célja a szervezők szerint az, hogy gondoljuk újra, amit Budapestről tudunk: fedezzünk fel új részleteket, és találjunk új kapcsolatokat a minket körülvevő terekkel, ne csak éljünk e terekben, hanem éljük is meg őket. A Studio Nomad csoport Check-Point című installációja a városi ember térhasználati viselkedését elemzi, s egy olyan rendszert hoz létre, amely új útvonalat jelöl ki a megszokott városi térben. A Noppa nevű hazai alkotócsoport Ez a hely MENŐ! címmel embernagyságú, interaktív térképjelölővel készül, amely segítségével Budapestet valósidejű térképként élhetjük meg.

A PLACCC 2014 programkínálatában színházi és táncelőadások szerepelnek, valamint köztéri építészeti-képzőművészeti installáció és design-akció is. A kiemelt programok a következők lesznek: Szubjektív Csepel címmel például cseh és magyar művészek közreműködésével egy üresen álló csepeli bolthelyiséget változtatnak pop-up galériává.

Benjamin Vandewalle flamand koreográfus Birdwatching 4x4 című táncelőadását a közönség egy különleges, mozgó nézőtérről figyelheti. A 011-es Alkotócsoport egy disztopikus világba kalauzolja nézőiket, amelyben az állampolgári döntés és választás lehetősége kérdőjeleződik meg. Lotte van den Berg holland színházi rendező Building Conversation című sorozatában az emberek közti kommunikációval foglalkozik; azzal, hogy miként tudunk egyéni és közös sorsunkról beszélni

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.