Félsüketen vonul vissza az AC/DC frontembere

Majdnem megsüketült az AC/DC énekese, Brian Johnson, aki orvosai javaslatára azonnal vissza is vonult a koncertezéstől, hogy elkerülje a teljes süketséget. A hirtelen született egészségügyi döntés miatt a rockzenekar amerikai turnéját már lemondta, és szinte biztos, hogy Európába is vendégénekessel érkezik majd.

A kényszerű döntésről beszámoló Blikk híradása szerint az AC/DC május 19-i bécsi nagykoncertjére már rengeteg jegyet eladtak, miközben arról még szó sem volt, hogy a banda esetleg Brian Johnson nélkül érkezik. Nem is lehetett, a világ egyik legismertebb zenekarában 36 éve éneklő, eredeti frontemberük ugyanis komoly egészségügyi okokból, a teljes megsüketülés elkerülése érdekében vonul vissza – jelentette be a csapat.

Az angol származású, jelenleg 68 éves Johnson 36 éve csatlakozott az AC/DC-hez, miután eredeti frontemberük, Bon Scott, aki jellegzetes hangjával évtizedeken át határozta meg az AC/DC hangzását, 1980 februárjában egy londoni tivornyát követően 33 évesen elhunyt.

Brian Johnson sem így képzelhette el a visszavonulást. A történtek nyomán hivatalosan azt még nem közölték, hogy mi lesz a 12 állomásos európai turnéval, amely elvileg május 7-én kezdődne Lisszabonban.

Az AC/DC életében ez már a sokadik rossz hír az utóbbi időszakban. Volt dobosukat Phil Ruddot tavaly kábítószer-birtoklásért és gyilkossággal való fenyegetésért nyolchavi házi őrizetre ítélték, 2014-ben pedig kiderült: az egyik alapító tag, Malcolm Young gitáros olyan súlyos szellemi leépülésben, demenciában szenved, hogy nem csatlakozhatott az együttes új, Rock or Burst című albumát népszerűsítő turnéhoz.   

Budapesten hét évvel ezelőtt koncertezett az AC/DC.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.