Feloszlik a Faithless

Feloszlik a Faithless, de mostani európai turnéját még végigcsinálja - jelentette be Maxi Jazz, a brit elektronikus csapat rappere honlapján. Az 1999 óta Magyarországon is gyakran megforduló együttes hétfőn utoljára játszik a Papp László Budapest Sportarénában.

"Tizenöt év együttzenélés és hat stúdióalbum után most jutottunk el addig a pontig, hogy ideje befejezni ezt a könyvet és visszatérni a könyvtárba" - fogalmazott Maxi Jazz, aki Sister Bliss billentyűssel és Rollo producerrel 1995-ben alapította napjaink egyik legnépszerűbb elektronikus formációját, amelyet hétfőn hetedszer, egyben utoljára láthat a magyar közönség.

A Sziget fesztiválon öt alkalommal (1999, 2001, 2004, 2007, 2010) játszott a Faithless, de 2009-ben a tokaji Hegyalja fesztiválon is koncerteztek. A csapat utolsó fellépése április 8-án lesz Londonban.

A Faithless világszerte eddig 12 millió albumot adott el. Már az első stúdióalbum, az 1996-ban megjelent Reverence "bearanyozódott" Nagy-Britanniában, akárcsak a két évvel későbbi Sunday 8PM és aztán valamennyi későbbi lemez is. 2001-ben jött ki az Outrospective, majd 2004-ben a No Roots, 2006-ban pedig a To All New Arrivals következett. A Faithless utolsó albuma a tavaly először csak letöltésre elérhetővé tett The Dance.

Faithless a Sziget Nagyszínpadán 2010-ben
Faithless a Sziget Nagyszínpadán

A csapat legnagyobb slágerei közé tartozik a Salva Mea, az Insomnia, a God Is a DJ és a We Came 1. (MTI)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.