Felmondott A szürke ötven árnyalata rendezője

Nem vállalja A sötét ötven árnyalata rendezését Sam Taylor-Johnson rendező.
Noha az egykori szobrásznak opciós szerződése volt A szürke ötven árnyalata folytatásainak a direktori székére, most bejelentette: nagyon köszöni a Universalnak a lehetőséget, elbúcsúzott a két főszereplőtől, Dakota Johnsontól és Jamie Dornantól, amúgy pedig mindenkinek sok sikert kívánt a franchise-on belül és kívül.

Filmes berkekben nem tartották túlságosan meglepőnek Sam Taylor-Johnson döntését, miután kiderült: minden bizonnyal a film alapjául szolgáló bestsellerek szerzője, EL James miatt távozik. A konfliktusok már az első rész forgatása során kitapinthatóak voltak, lévén, hogy az elsőkönyves szerző szokatlanul sok jogot taposott ki magának, amikor leszerződött a Universallal a megfilmesítéssel kapcsolatosan.

A szituációt nem hivatalosan azzal indokolták, hogy EL James garanciát kért arra, hogy kielégíthesse regénye rajongóit, elvégre csak 100 millió példányban kelt el világszerte a pornográfiára hajazó romantikus lányregény-folyam. Ezért A szürke ötven árnyalata forgatókönyvét, melyet Kelly Marcel jegyez, bármikor megvétózhatta, ezzel a lehetőséggel pedig többször élt is. A rendező szerint már ez is bekorlátozta a művészi szabadságát, de amikor kiderült, hogy a folytatásban EL James jegyzi majd teljes egészében a forgatókönyvet, társírók nélkül, állítólag a hír igencsak kiverte a filmesnél a biztosítékot.

A szürke ötven árnyalata minden idők egyik legrosszabb filmje a kritikusok szerint, a Rotten Tomatoeson 25 százalékon áll a mű. Ugyanakkor már világszerte 558 millió dollárt kasszírozott a mozipénztárakban, ezzel minden idők nyolcadik legtöbb pénzt hozó Universal-produkciója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.