Felhőkönyv

2012-ben Felhőprojekt néven vette kezdetét egy program, amelynek célja egy kreatív alkotó- és oktatóközpont létrehozása Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, a Borsod megyei Bódva-völgyben. A Felhőgyár egy szociális és ökodizájn műhely, ahol a helyi, mélyszegénységben élő, többségében roma gyerekek fiatal tervezőkkel, dizájnerekkel és az egyetem többi szakterületét képviselő hallgatóval közösen végezhetnek kreatív alkotómunkát a jövőben.

Ennek a programnak az alapköve a Felhőkönyv, amely egy szubjektív atlasza a Bódva-patak felett úszó felhőknek. A Bódvaszilasi Körzeti Általános Iskola első osztályos diákjai egy hónapon át minden nap az eget kémlelték, és lerajzolták a számukra legszebb felhőt. Ezekhez a rajzos naplókhoz készített négy kortárs író és költő - Erdős Virág, Darvasi László, Háy János és Szálinger Balázs - szöveges illusztrációkat, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fiatal tervezőművészekből álló csapata készített ebből kiadványt.

A Felhőkönyvet a Nyitott Műhelyben (1123 Budapest, Ráth György utca 4.) mutatják be, ennek időpontja: 2014. október 1., este hét óra. Felolvas: Erdős Virág, író, költő és Szálinger Balázs, költő. A rendezvény során a projekthez kapcsolódó nyomtatványok, termékek adomány fejében elvihetőek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.