Félelmetes blues lesz ma a mennyországban

Ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban - írta Barack Obama amerikai elnök a B.B. King halála alkalmából kiadott közleményében.
„A blues elvesztette királyát és Amerika elvesztett egy legendát" - hangzott a 89 évesen Los Angelesben elhunyt bluesgitárosról szóló elnöki megemlékezés. A közlemény megemlékezett arról, hogy B.B. King, aki egy részes arató gyermekeként született Mississippiben és a Tennessee állambeli Memphisben nőtt fel, „nagykövetté vált", aki bevezette teljességgel amerikai zenéjét az országba és a világba. Obama szerint senki sem ihlette meg annyira az utána felnövekvő művészeket, mint B.B. King és senki sem tett többet a gospel és a blues elterjedéséért.

Obama felidézte, hogy három éve a feleségével együtt egy blueskoncert házigazdája volt a Fehér Házban, ahol - noha erre korábban nem számított - rábeszélték, hogy együtt énekelje el B.B. Kinggel a Sweet Home Chicago néhány sorát.

„Ilyen volt zenéjének hatása és az most is ilyen. Bennragad az ember fejében, mozgásba hozza és olyan dolgokra készteti, amilyeneket talán nem kellene megtennie - de mindig boldog lesz, hogy megtette" - írta az elnök. „B.B King elment ugyan, de ez az izgalom örökre velünk marad. És ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban" - zárta sorait Barack Obama.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.