Fedetlen nézőtér előtt énekel Domingo

A tervezettnél jóval többen, körülbelül 1200-an hallhatják majd Plácido Domingót, aki 23 év után lép fel újra Magyarországon, méghozzá a február 6-i Shakespeare-bálon a Magyar Állami Operaházban. Jön még egy hasonló kaliberű díszvendég is, akinek a kilétét egyelőre titkolják.

A spanyol sztár fellépése iránti óriási érdeklődést tapasztalva döntött úgy az operaházi vezetőség, hogy a bálra ezúttal nem fedik le a nézőteret, így több száz vendéget tudnak még beengedni, méghozzá a báli belépőknél olcsóbb jegyekkel – közölte az Operaház szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Ókovács Szilveszter főigazgató.

Domingo utoljára 1987-ben lépett fel magyarországi színházban, és megjegyezte: nem tartja kizártnak, hogy a január 21-én 75. születésnapját ünneplő énekes most lesz utoljára hallható Magyarországon. Plácido Domingo a műsor első részében Verdi-áriákat ad elő, a másodikban pedig a magyar közönségnek "személyes" ajándékot nyújt át, és zarzuelát énekel.

A színpadi műsorban fellépnek a Magyar Nemzeti Balett művészei, az Operaház vezető szólistái, és az Operaház énekkara. Megtartják a másnapi karitatív rendezvényt, a hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló morzsabált, és jótékonysági árverés is lesz - erre még az estélyen, éjfélkor kerül sor a színpadon az Országos Mentőszolgálat javára, az összeg egy mentőautó megvásárlására fordítható.

A főigazgató felidézte, hogy az archívumok tanúsága szerint a régi operabálokon sem fedték be a nézőteret, ez a szokás csak később terjedt el, valószínűleg bécsi mintára. Idén tehát visszatérnek a régi hagyományhoz, és nem kizárt, hogy jövőre is maradnak ennél. A 2017-es díszvendég kilétét nem árulta el, csak annyit mondott, hogy egy Domingóhoz mérhető nagyságról van szó, aki még sohasem járt Magyarországon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.