Ezt a filmet ingyen nézheti meg

Ingyen vetítik az Ifjak és erősek című filmet február 26-án az Art+Cinemában. A vetítés után kerekasztal-beszélgetés lesz az államszocializmus bukásáról, a munkásosztály átalakulásáról, a neonácizmusról és a menekültellenes zavargásokról.

Ingyen vetítik az Ifjak és erősek című filmet február 26-án az Art+Cinemában a Rosa Luxemburg Alapítvány, a Polányi Károly Globális Társadalmi Tanulmányok Kutatóközpont és az Eszmélet Társadalomkritikai és kulturális folyóirat szervezésében, a Goethe Intézet támogatásával.

A tavalyi Szemrevaló egyik legjobb filmje Rostock-Lichtenhagenben, 1992 augusztusában játszódik. A lakótelepen élő munkanélküli fiatalok az unalommal és a frusztráltsággal küzdenek. Éjszaka a rendőrség és a bevándorlók ellen vívnak csatákat. A hatóság úgy határoz, hogy evakuálja szállásukról a roma menedékkérőket, potenciális áldozatként pedig a vietnamiak maradnak a „Napraforgó-házban”.

A vetítés után kerekasztal-beszélgetés lesz az államszocializmus bukásáról, a munkásosztály átalakulásáról, a neonácizmusról és a menekültellenes zavargásokról. A beszélgetés magyar nyelvű, angol tolmácsolással. A filmhez kapcsolódóan február 27-én angol nyelvű workshopot szerveznek (magyar szinkrontolmácsolással) a Corvinus Egyetemen Válságok és Áldozatok - Menekültekről, migránsokról és menekültellenes attitűdökről új megközelítésben címmel.

Ifjak és erősek

R.: Burhan Qurbani,

2014, 123 perc

Február 26., 18:00 Film + kerekasztal-beszélgetés

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.