Ezeket a koncerteket mentette meg a Fesztiválzenekar

Mint arról többször írtunk: a Fővárosi Közgyűlés 77 százalékkal, 200 millió forinttal csökkentette a Budapesti Fesztiválzenekar támogatását. A BFZ vezetősége a pénteki, Hősök terén megrendezett szabadtéri koncertjüket követő napon nyilvánosságra hozta, mely koncerteket, programsorozatokat kell lemondaniuk, és milyen támogatásgyűjtő kampányba kezdenek – írták közleményükben.
A fővárosi támogatáscsökkentés miatt veszélyeztetett hangversenyek listáját Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója korábban egy videóüzenetben már közzétette, de most a vezetés a végleges döntését hozta nyilvánosságra.

Mégis elutazik a zenekar a következő nagy presztízsű fesztiválokra Vilniusba, Rigába, Szentpétervárra és Ravennába, mert a Külgazdasági és Külügyminisztérium kipótolja a turné 60 millió forintos deficitjét.

De a Fesztiválzenekar lemondja a 2016 novemberére tervezett koncertjét Dmitrij Kitajenkóval, a szezonkezdéshez hozzátartozó iskolaopera megrendezését, amelyet tíz budapesti és Budapest-környéki oktatási intézménybe vittek volna el ingyenesen. Az évi három helyett ismét csak két Közösségi Hetet szervez, tehát elmaradt a szeptemberi eseménysorozat.

Számítanak persze a közönség támogatására, nemzetközi támogatásgyűjtő kampánnyal szeretnék megóvni a többi veszélybe került ifjúsági programot.

Így mentenék meg a korábban ingyenes Hangszerkóstoló-sorozatot a partneriskoláiknak. Ahhoz, hogy a program 2016 őszén akadály nélkül folytatódhasson, a zenekarnak augusztus 10-ig kell előteremtenie a hiányzó összeget.

Ugyancsak ide tartozik a legnépszerűbb koncertsorozatuk, amelyet a fiatalok kedvéért hoztak létre, azaz a Midnight Music. A legközelebbi, decemberi Midnight Music-koncert megvalósításához augusztus 10-ig kell a megfelelő támogatást összegyűjteniük.  

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.