Eurovíziós Dalfesztivál: eldördült a startpisztoly

Bécs idei legnagyobb kulturális eseménye lesz a májusi Eurovíziós Dalfesztivál döntője, a császárváros lázban ég, a villamosokat már átfestették. Roman Horacek, a fesztivál sajtófőnöke szerdán Budapesten az előkészületekről számolt be.

A sorrendben 60. fesztiválon 40 ország vesz részt, 200 millió tévénézőre számítanak. A selejtezőket a Wiener Stadthalléban május 19-én és 21-én rendezik, a döntő 23-án este lesz. Hidakat építünk (Building Bridges) a zöld szempontokat is messzemenően figyelembe vevő fesztivál jelszava, amelynek eseményeit az osztrák közszolgálati tévé, az ORF jeltolmácsokkal is közvetíti.

Teknős Miklós / Népszabadság

A sokszínűség ünnepére készülnek Bécsben, mondta Horacek, elegáns, nyitott, nagyvonalú vendéglátók szeretnének lenni, a show hetében, május 18-23 között az élő programokra 110 ezer nézőt várnak. A döntő megrendezése 25 millió euróba kerül, 10 milliót remélnek kasszírozni a bevételekből, a számítások szerint a döntő 36 milliós haszonnal jár, az esemény reklámereje pedig felbecsülhetetlen.

A Bécs Város Képviseleti Irodája által szervezett esten fellépett az osztrák dalversenyt megnyerő The Makemakes, és előadta I Am Yours című dalát. Színpadra lépett a magyar induló, Csemer Boglárka Boggie is, aki a Wars For Nothing című háborúellenes számmal nyerte meg a magyar válogatót.

Boggie most csak a sikeres szereplésre koncentrál
Boggie most csak a sikeres szereplésre koncentrál
Teknős Miklós / Népszabadság

A Parfüm című klippel 30 milliós nézettséget elérő énekesnő lapunk érdeklődésére elmondta, szeretne olyan produkciót nyújtani, amivel teljes mértékben elégedett lehet, azzal, hogy győzött itthon, megváltozott az élete, az interjúk és az ismertség nagy lelki teher is számára, de a balladában, amit énekel, erős a bizodalma. Arra a kérdésünkre, hogy jövőre Budapesten lesz-e a dalfesztivál döntője (ehhez az kellene, hogy nyerjen), Csemer Boglárka Boggie azt felelte: - Legyen úgy! A fiatal művésznő nem hagy fel a dzsessz-szel sem, de most csak arra koncentrál, hogy a dalt, amellyel Magyarországot képviseli, sikerre vigye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.