Europa Cantat és kórusok éjszakája Pécsen

Július 24-én, pénteken kezdődik Pécsen a 19. Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozó Pécsen, ahol vasárnap a kórusok éjszakáját is megrendezik.
A világ több mint negyven országából mintegy négyezer énekes, karnagy, zeneszerző és zenei szakember érkezik a pécsi Europa Cantat-ra, hogy egy héten át együtt tanuljon negyven műhelyben. A közös munka eredménye 136 előadás lesz Pécsen és 14 közeli helyszínen augusztus 2-ig. Július 26-án, vasárnap a kórusok éjszakájáé lesz a főszerep.

A kórus életkorokat, társadalmi helyzeteket, zenei tudást átívelő, összekötő fogalom. Az Europa Cantat 1959-ben jött létre német és francia karnagyok kezdeményezésére. A fesztivált 1961 óta háromévente rendezik meg, Pécs után 2018-ban az észt főváros, Tallinn ad otthont neki. A kórusok éjszakáját júniusban harmadszor rendezték meg a józsefvárosi Palotanegyedben. Szálka Zsuzsa projektmenedzser szerint egyre többen érdeklődnek a civil kezdeményezés iránt, és megtisztelő számukra, hogy az Europa Cantat nagyszabású nemzetközi kórustalálkozóra is meghívták őket.

Különleges helyszíneken lépnek fel a kórusok, kertekben, udvarokban, a nézők olyan helyekre is bejutnak, ahová a mindennapokban nincs lehetőségük. A kórusok éjszakáján, tizenegy helyszínen lesznek különböző műfajú kóruskoncertek, és emellett Pécs-szerte flashmobokra lehet számítani. A vasárnapi program 19 óra 30 perckor kezdődik valamennyi résztvevő kórussal a székesegyház körül, majd a közönséget három éneklő utca vezeti el a különböző helyszínekre. A program 23 órakor újabb közös énekléssel fejeződik be a Széchenyi téren.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.