Eszenyit javasolja igazgatónak a szakmai bizottság

Lapunk információja szerint négy igennel és két tartózkodással Eszenyi Enikő kinevezését javasolja a Vígszínház igazgatói pályázatát véleményező szakmai bizottság.

Az egyetlen pályázó meghallgatása után a szavazás a minisztérium képviselője, Hausenblasz Dóra kérésére titkos volt, így nem tudni, ki tartózkodott a fővárosi önkormányzat delegáltja mellett. Orbán Gyöngyi – akárcsak a többiek – jónak találta Eszenyi Enikő dolgozatát, de előre bejelentette: a főpolgármester kérésére tartózkodni fog, a Vígszínházban ugyanis jelenleg az Állami Számvevőszék vizsgálata folyik.

A szakmai grémium egyik tagja, Jordán Tamás igazgató e-mailben küldte el véleményét, amelyben elismerően szólt az eddigi ügyvezető direktor munkájáról és pályaművéről. De mivel nem jelent meg az ülésen, nem szavazhatott. A színházművészeti bizottság Jordán mellett Fekete Péter igazgatót, Solténszky Tibor dramaturgot és Vasvári Csaba színészt kérte fel a bizottságba, a Víg Csőre Gábort delegálta.

Hogy február 1-jétől 2015. június 30-ig ki lesz a Vígszínház ügyvezető igazgatója, arról a fővárosi közgyűlés dönt majd.

Eszenyi Enikő
Eszenyi Enikő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.