Esterházy Péter súlyos beteg

Esterházy Péter, a kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb alakja az Élet és Irodalomban megjelent levelében jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála.

Az író a göteborgi könyvvásárra írt levelében maga közölte, hogy súlyos beteg.

Fotó: Földi Imre / Népszabadság

A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb alakja többek közt azt írja: „Erről sokat tudnék beszélni (ti. az irodalomról – a szerk.), a varázsról, a titokról. És milyen lelkesen, ihletetten. Hiszen ez tölti be az életem. (Zárójel. Ez kicsit megváltozott, ezért is nem vagyok személyesen jelen, most igyekszik más betölteni az életem, de így meg a hasnyálmirigyrákról tudnék lelkesen és ihletetten beszélni, amitől ugyan most megkímélem a tisztelt publikumot, de ne reménykedjen, előbb-utóbb hosszabban is szólok róla, I am afraid.) Folytatom zárójelen kívül, mintha mi sem történt volna” – idézi a hvg.hu.

A 65 éves Esterházy Péter a magyar posztmodern irodalom egyik legjelentősebb, nemzetközi tekintélyű alakja. Számos magyar és külföldi díjjal kitüntették, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét 2007-ben kapta meg nemzetközileg is nagyra becsült irodalmi munkássága elismeréseként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.