Esterházy hiánya

A hiány felmérése címmel Esterházy Péter-emlékülést rendeznek pénteken az ELTE Bölcsészettudományi Karán, a Gólyavárban délelőtt fél tíztől.

Mint a szervezők írják, a hiány, amely a magyar irodalmi- és közéletet 2016. július 14-én, Esterházy Péter halálával érte, még alig felbecsülhető. A gyász első, személyes és megrázó tapasztalata után megpróbálnak elkezdeni egy olyan munkát, amely felméri azokat a területeket, képességeket és beszédmódokat, amelyekben Esterházy otthonos és megkerülhetetlen volt, amelyekkel foglalkozott, érintett vagy csak említett. Az emlékülésen barátok, pályatársak, kollégák, rajongók, ösztönös és professzionális olvasók emlékeznek és emlékeztetnek Esterházy Péter felmérésben is felmérhetetlen örökségére.

A résztvevők: Bazsányi Sándor, Borhy László, Kovács András Bálint, Kovács Géza, Körmendy Zsuzsanna, Kulcsár Szabó Ernő, Mártonffy Marcell, Michaletzky György, Radnóti Sándor, Radnóti Zsuzsa, Sipos Balázs, Szüts Miklós és Takács Zsuzsa.

Az esemény az ELTE Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet, és a Magvető Kiadó közös szervezésében valósul meg, a belépés ingyenes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.