Esterházy és Alföldi is bírja a kritikát

„Alföldi Róbert felében-harmadában átgondolt rendezői ötlete zavaróan külsődleges marad, és idővel kínos pillanatok forrásává válik" Ezt a színész-rendező idézi abban a videóban, amelyben a Revizor támogatókat toboroz. A kritikai portál közösségi finanszírozásához csatlakozott Esterházy Péter író, Závada Péter költő, valamint Bánfalvi Eszter, Földes Eszter és Gálffi László színészek.
Bírod a kritikát? – kérdezi a Revizor kritikai portál videója, és a Rick Zsófi készítette kisfilm szereplői bizonyítják, hogy mennyire. Azokból a cikkekből olvasnak ugyanis fel, amelyekben munkáikat – nem kimondottan pozitív hangnemben – minősítik az oldal kritikusai.

A Revizor azért állt elő ezzel a videóval, mert olvasói finanszírozásból működtetné az oldalt. Az átszervezett NKA új kollégiumi rendszerében ugyanis nincs ki támogassa a vegyes profilú kiadványokat.

Kiszámolták, 12 millió forint (plusz a Revizor saját, hirdetésekből származó bevétele) kell, hogy megmaradjon a kulturális portál – ez 1000 kíváncsi ember havi 1000 forintja. 21 millió forintból (plusz a saját hirdetésbevételekből) tovább is léphetnek: videó-kritikákkal jelentkezhetnek, blog-hubot (kulturális blogok gyűjtőhelyét) hozhatnak létre, és megvalósíthatnák további terveiket – ez 1000 kíváncsi ember havi 1750 forintja lenne. Persze minden támogatói forint segít nekik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.