Érvénytelen lehet Balázs Péter pályázata a Vígszínház élére

Az üzleti tervet késve adta be a Vígszínház igazgatói posztjára pályázó Balázs Péter, a bírálóknak csupán egy napjuk volt értékelni azt. Nem is foglalkoztak vele.

A 168ora.hu Tüttő Katát, a szocialisták fővárosi képviselőjét idézi, aki elolvasta a dokumentációt, amelyből kiderül, hogy Balázs Péter a pályázati határidő lejárta után több mint egy héttel nyújtotta be a pályamű egyik fontos elemét, hiánypótlásra viszont nincs lehetőség.

A határidő augusztus 26-án járt le, Tüttő elmondása szerint a dokumentumnak tartalmaznia kellett volna az ötéves üzleti tervet is. A szocialista képviselő ugyanakkor azt mondta, a Vígszínház igazgatói székére kandidáló Balázs ezt a részt csak szeptember 4-én nyújtotta be. „A szakmai zsűri ezzel egyáltalán nem foglalkozott, pedig az én álláspontom szerint a pályázat így érvénytelen. Balázs Péter alappályázata ugyan tartalmaz egy üzleti tervnek nevezett részt, abban viszont szinte egyáltalán nincsenek számok" állította Tüttő Kata.

A politikus számára, amikor végigolvasta a zsűri jegyzőkönyvét, az derült ki, hogy szinte senki nem tette szóvá a hiányzó üzleti terv ügyét. Állítása szerint ez a bizottság nenm is foglalkozott azzal, érvényes-e a pályázat vagy sem. Balázs Péter szeptember negyedikén nyújtotta be a tervet, a bizottság másnap ülésezett. Ezt követően mindössze egyetlen bizottsági tag mondta azt, hogy nem tudta elolvasni Balázs gazdálkodási tervét.

Tüttő Kata elmondta, hogy a jegyzőkönyv egyes részeiből az derül ki, a szakmai zsűri tagjai nem is foglalkoztak a pályázatokkal szakmai szempontból. "A megszokott eljárás szerint a pályázatokat egyenként értékelnék a bizottság tagjai, ez esetben viszont elmaradt az egyéni értékelés" - írja a 168ora.hu. A szocialista képviselő azt állítja, hogy az egyik bíráló, miután hangsúlyozta, hogy egyaránt tudna érvelni mindkét pályázó mellett és ellenük is, azt kezdte firtatni, mit gondol a kérdésről Tarlós István főpolgármester. Ráadásul a bizottság eddigi gyakorlatával ellentétben most nem nyílt, hanem titkos szavazás volt.

Eszenyi Enikő és Balázs Péter egyaránt három-három szavazatot kapott. A Vígszínház eddigi igazgatójának pályázatára ketten nemmel szavaztak, Balázs esetében ketten tartózkodtak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.