Erőviszonyok, társasjáték, szezonnyitó: programok vasárnapra

A Húsvétvasárnap sem múlhat el kulturális programok nélkül: képzőművészet, színház, szabadtéri programok várják az érdeklődőket.

Nemek közötti erőviszonyok és emberi identitás kérdéseit boncolgatják a Ludwig Múzeumban, ma este hatkor vetített kortárs finn videomunkák. Az ehhez kapcsolódó, Sarkvidéki hisztéria című kortárs finn kiállítás ma látható utoljára!

Magánvállalkozásba fogott a színész-rendező Éless Béla: Éless-Szín nevű teátruma a Fővárosi Művelődési Házban látható először. Este hét órától a Budaörsi Játékszínből már ismert Andrew Bergman-darabot, a Társasjáték New Yorkban címűt játssza. A szereplők: Almási Éva és a produkciót rendező Koncz Gábor, valamint Ábel Anita, Incze József, Valler Gabriella és Éless Béla.

Az idei Városligeti Szezonnyitó délelőtt tizenegykor kezdődik a Fuit-síremlék megkoszorúzásával. Az egésznapos programon városliget-szerte színes programokkal várják a családokat.

Ibolya Napot tartanak a Gödöllői Királyi Kastélyban: színes és ingyenes programokkal várják a családokat délelőtt tíz órától este hatig. A rendezvény Erzsébet királyné kedvenc virágának, az ibolyának a jegyében zajlik. 10 órakor a Virágkeringő dallamára megnyitja kapuit a Kastély, majd a Hahota Gyermek Színház előadása következik. Közben a Díszteremben az Erzsébet-hasonmás verseny nyertese, a Kastély háziasszonya, Szabó Dóra tart audienciáját, délben tavaszi dallamok hangzanak fel, majd János Vitéz története elevenedik meg a színpadon. Lesznek táncbemutatók, délután négykor kezdődik az Egy udvarhölgy naplójából című könyvbemutató, végül az Ewald Quintett koncertezik.

Váczi Eszter és a Szörp várja a rajongókat az Old Man's Music Pubban este kilenctől.

A metál egyik alapzenekara, a Hammerfall koncertezik este a Petőfi Csarnokban. Este héttől előzenekar a Sabaton és a Bloodbund.

Ludwig Múzeum
Ludwig Múzeum
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.