Eredménytelen a Trafó-pályázat - újat írtak ki

Megint nem sikerült igazgatót találni a Trafó élére, mert a Bozsik Yvette visszalépése után újra kiírt igazgatói pályázatot eredménytelennek nyilvánította a főváros, irja a Színház.hu

Szabó György alapító igazgatót Bozsik Yvette váltotta volna a Trafó élén, ám a szakmai közhangulat nyomásának engedve Bozsik tavasszal visszalépett a pályázaton elnyert megbízatástól. Új pályázatot írtak ki május elején, amelyre hárman jelentkeztek: Haraszti Zsolt, a Trafó igazgatóhelyettese, Kardos József, a Sziget fesztivál, valamint a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa volt programigazgatója és Nagy József nemzetközi hírű táncos-koreográfus-rendező. 

A szakmában tudni vélték, Nagy József lesz a befutó, de a sejtés nem vált valóra, hiszen a főváros érvénytelennek nyilvánította a Trafó-pályázatot, és ideiglenesen Molnárné Kuskó Szilvia gazdasági igazgatót bízta meg az intézmény vezetésével. A Trafó jelenleg hiányos csapattal készül az őszi évadra, mert sokan próbálnak a kialakult helyzetben biztosabb megélhetést találni, írja a Színház.hu.

A hely vezetésére új pályázatot írnak ki. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján kedden közzétett, a Fővárosi Önkormányzat portálján is megtalálható - immár harmadik - kiírás szerint a Trafó új ügyvezetője öt éven át, 2012. szeptember 1-től 2017. augusztus 31-ig töltheti be a posztot, a munkába lépés napja szeptember 3.

A pályázatokat a kiírás közzétételétől számított 30 napon belül várják, az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap. A munkakör betöltéséről az előadóművészeti törvény alapján létrehozott szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a főpolgármester az elbírálást követő 30 napon belül dönt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.