Eredeti forgatókönyvekkel újít az HBO

Óriási volt az érdeklődés a HBO pályázata iránt, amelyre 374 egyedi látásmódú alkotás érkezett.

A 374 kidolgozott forgatókönyv-ötlet messze felülmúlta a várakozásokat, pedig a feladat cseppet sem volt egyszerű. A First Draft pályázat jelentkezőinek olyan, a mai Magyarországon játszódó heti folytatásos drámasorozat tervét kellett elkészítenie, amelyben szórakoztató történeteken keresztül mesélnek a bennünket körülvevő világról.

Az egyedi látásmódot tükröző forgatókönyv kidolgozása mellett az első 30 vagy 60 perces epizód tervét is leadták a pályázók.

A pályázatnak nagy tétje van, hiszen a legjobbnak ítélt forgatókönyvek alkotói ajánlatot kapnak, hogy sorozattervüket továbbfejleszthessék a magyar HBO munkatársainak irányításával. A győztes személyéről az HBO saját gyártású részlegének munkatársai és egy általuk kiválasztott szakmai zsűri dönt, akik között olyan neves szakemberek találhatóak, mint Németh Gábor forgatókönyvíró.

A végső eredményhirdetésre egyelőre még várni kell, a kiemelkedő mennyiségű beérkezett pályamű miatt a tervezett december helyett február 2-án derül ki, hogy ki kaphat lehetőséget forgatókönyv-tervének részletes kidolgozására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.