Erdélyi rock-musical - az milyen? Szentendrén kiderül

Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában szeptember 27-én mutatják be a Barbara című darabot Szentendrén. Az erdélyi rock-musicalt Somogyi Szilárd rendezi.

Barbara története Erdélyben, 1989-ben, a nagy változások évében indul. A fiatal lány az életét övező káosz és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. De a politikai fordulatot követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá - a hatalomvágy és a pénzéhség szörnyekké tudja változtatni az embereket.

A darab alapmotívuma a jó és a rossz harca, amelyben végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt legyőző szeretet kerekedik felül. Az álmok a darab végére valóra válnak, de nem tipikus "hollywoodi" módon, hiszen az egész történetet áthatja a kárpát-medencei realizmus és a valóság szülte karcos humor.

A darab alkotói a marosvásárhelyi Szabó Előd zeneszerző, akivel pár éve az X-Faktor elődöntőjében találkozhattunk, valamint Nagy István, a Marosvásárhelyi Nemzeti színház színésze, írója és dramaturgja. A rendező az Operettszínház Nádasdy Kálmán-díjas művésze, Somogyi Szilárd. A darab főszereplője Patai Anna, aki kislányként a Megasztárban vált ismertté - írja a szinhaz.hu

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.