Építse a nemzetet egy színházi előadás?

Nyilvános beszélgetéssorozatot indít a hazai színházi élet aktuális kérdéseinek körbejárására a Színház- és Filmművészeti Egyetem Elméleti Intézete. Az első hétfő este lesz.
A Fiatal Színházcsináló Emberek című 6 alkalmas beszélgetéssorozatot színházi kritikusok moderálják, és résztvevői 30 év alatti színházcsinálók (az SzFE rendező szakos hallgatói és frissen végzett színházi rendezői mellett a Maladype Színház, a Kompánia Színházi Társulat, a Nemzeti Színház és a Krétakör tagjai).

Az első vitaindító október 27-én, este 7 órakor kezdődik az egyetem Vas utcai épületében. Ez alkalommal olyan témákkal foglalkoznak: Kell építeni a nemzetet egy előadásnak? Van-e helye a mai magyar színházi életben a szerzői színháznak, kísérleti műfajoknak? Mennyire kell mobilnak lennie egy alkotónak vagy egy előadásnak? A gondolkodtatás vagy a szórakoztatás funkció fontosabb a színházban? A beszélgetéssorozat moderátorai: Totobé Anita (Fidelio, Kortárs), Kézdi Beáta (Heti Válasz), Kovács Bálint (origo), Puskás Panni (Revizor) és Herczog Noémi (Magyar Narancs, Színház).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.