Eperjes egyetemi tanár lesz

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állt elő a javaslattal. Március 14-étől a színész fokozata: egyetemi tanár.

A köztársasági elnök határozata a kinevezésről a március 8-i Magyar Közlönyben jelent meg. Eperjes Károly a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán volt eddig adjunktus - írja az Origo. A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész 2014 közepén távozott a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettesi posztjáról.

Tavaly júniusban egy első fokú bírósági ítélet szerint a Kaposvári Egyetem jogellenesen szüntette meg Csáki Judit tanszékvezetői pozícióját. A történet 2011-re nyúlik vissza, amikor Vidnyánszky Attila címzetes tanárként bejelentkezett a Kaposvári Egyetemen, és a találgatások szerint Csáki Judit tanszékvezetői pozícióját vette célba. Az egyetem vezetése a Művészeti Karon átalakításba fogott: a tanszékek helyébe intézetek kerültek, a Színházművészeti Intézet vezetésére pedig pályázatot írtak ki, amiben úgy fogalmaztak, hogy menedzser szemléletű vezetőt várnak.

A posztra Csáki is pályázott, a befutó viszont Vidnyánszky lett, aki így intézetigazgatóként vehette át az egykori tanszéket, Csáki Juditot pedig három társával együtt gyorsan kirúgta.

Jelenleg Vidnyánszky titulusa az egyetem Művészeti Karán a következő: művészeti rektorhelyettes, adjunktus, címzetes egyetemi tanár. Eperjes Károly ugyanitt adjunktus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.