Énekelnek és főznek a borászok

Kórust alakítottak a magyar borászok és a Vivat Bacchus énekegyüttes CD-jére, tizenegyedik dalként felénekelték a "Gyere várunk rád" című dalt. A magyar borfogyasztásra serkentő énekszám szövegét Szentgyörgyvári Péter, a Vivat Bacchus együttes vezetője, dallamát pedig Balási Szabolcs komponálta. A dalból nemrégiben videoklip is született, amelyen a szólót neves borászok éneklik: az egri Dula Bence, a szekszárdi Heimann Zoltán és a villányi Bock József.

Aki pedig az illusztris hazai borászokat dalra fakasztotta, az nem más, mint Őszy-Tóth Gábriel író-producer és felesége, Balla Ibolya, aki évtizedeken át volt az Operaház szólókorrepetítora. A zenei élményre a szerzőpáros legújabb könyvének bemutatóján keríthettünk alkalmat. Előző kötetük, az "Így főz a Tisztelt Ház" 2001-ben jelent meg és abban száz parlamenti képviselő mesélt gasztronómiai élményéről.

Az "Így főz..." sorozat most megjelent darabjában a házaspár több mint 130 borászt látogatott meg, legalább hatszázféle bort kóstolt meg, s csak úgy mellékesen mindegyiküket kifaggatta kedvenc ételéről. Kiderült, hogy a borászok legtöbbike szakácsnak is kiváló, kedvenc ételreceptjük is megtalálható a könyvben.

Az önmagában is ötletes kezdeményezést a budapesti Symbol étterem toldotta meg még egy lépéssel: 80 hazai borász 80 kedvelt ételéből kóstoló fesztivált rendez október 29-30-án 16-21 óráig. A 80 borász persze nemcsak kedvenc ételét, hanem borát is felszolgálja. (

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.