Elvis él, és újra énekelni fog

If I Can Dream címmel új lemeze jelent meg Elvis Presley-nek. Nem holmi válogatásalbum: a tizennégy számot tartalmazó lemezen a Király a Royal Philharmonic Orchestra kíséretével énekel. Az ötlet annyira banális, amennyire hatásos a végeredmény. „Imádta volna ezt a telt hangzást” – mondta Presley első felesége, Priscilla, akihez az énekest haláláig szoros szálak fűzték.

Az özvegy eleinte nem mert rábólintani az új lemezre,  ezért megkérdezte Elvis korábbi zenekarának vezetőjét, Joe Guerciót, aki egyetértett abban, hogy az 1977-ben elhunyt énekesnek nagyon sokat jelentett volna, ha még életében elkészíthet egy ilyen lemezt. Hozzátette, Elvist sosem érdekelték a műfaji korlátok, ő ennél sokoldalúbb volt. Imádta Beethovent, Mozartot és Brahmsot. „Azt akartuk, hogy Elvis a világ legjobb együtteseinek egyikét kapja, ezért választottuk a Royal Philharmonic Orchestrát” – magyarázta Don Reedman producer.

A lemezre olyan klasszikusok kerültek, mint a Love Me Tender, az If I Can Dream vagy a ­Bridge Over Troubled Water. Priscilla Presley csupa olyan dalt választott, amelyet az énekes annak idején maga válogatott be a repertoárjába. Az album egyik fő attrakciója, hogy a Fever című számban a technikának köszönhetően Elvis duettet énekel napjaink népszerű szvingénekesével, Michael Bubléval, aki azt mondta: ez a dal a legnagyszerűbb dolog, amit valaha is csinált.

A lemez felvételei a legendás londoni Abbey Road stúdióban zajlottak. Priscilla Presley azt mondta: ez az album a puding próbája, szeretnék felmérni vele, miként reagálnak a rajongók az új Elvis-hangzásra. Ha jól, akkor legközelebb akár messzebbre is mehetnek – bármit jelentsen is ez.

Elvis egyébként nemcsak lemezen kelt új életre, hanem jövőre Las Vegasban is megelevenedik: Michael Jackson – azaz Elvis veje – 2014-es Billboard-díj-átadós „fellépésének” mintájára, mely valójában egy hologramshow volt. Az előadás során egy táncos testére „varázsolják” Elvis fejét egy különleges projektor segítségével. „Vegyesek az érzelmeim ezzel kapcsolatban” – vallotta be a Guardiannek adott interjújában az özvegy. – Talán nem kellene elhamarkodottan ítélnem, de egyelőre kicsit ijesztőnek érzem.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.