Előbb Agárdra, majd a Király utcába megy a Gödör Klub

Ősztől új helyen, a budapesti Király utcában, a Central Passage-ban folytatja működését a Gödör Klub, amely előtte még közösségi nyaralásra hívja közönségét az agárdi strandra.

A Gödör Klub képviselői csütörtöki sajtótájékoztatójukon felidézték: szűk évtized után, 2012. január végén kiköltözött névadó helyéről, az Erzsébet téri gödörből a klub, amely az elmúlt hónapokban ideiglenes budapesti helyszínén a lakásszínházak hagyományait követve Gödörbújócskára keresztelt irodalmi szalont tartott, Marosvásárhelyen pedig kortárs képzőművészeti kiállítást szervezett. Ősztől a klub új helyen, a Király utca 8-10. alatt található Central Passage-ban folytatja működését.

Augusztus 21. és 26. között azonban közösségi nyaralásra Agárdra invitálják az érdeklődőket: a Gödör Kempingben a koncertek mellett környezettudatos programokkal, főzőversennyel, tánc- és jógafoglalkozásokkal, számtalan gyermek- és családi programmal készülnek a szervezők.

A nyári összművészeti fesztivállal a Gödör Klub stábjának egy nagyon régi álma válik valóra, mert már évek óta terveznek megvalósítani egy olyan eseményt, amely jelentősen eltér az eddig megszokott magyarországi fesztiváloktól – fogalmazott Filep Ákos, a klub vezetője.

Hunyadi Réka, a zöld- és civilprogramok felelőse elmondta, hogy a fesztiválon kiemelt szerepet kapnak a környezettudatos szemléletért és a fenntarthatóságért dolgozó civil szervezetek, amelyek interaktív foglalkozásokkal mutatkoznak be a helyszínen. Jelen lesz többek között a Védegylet Egyesület, a Transparency International Magyarország, az Amnesty International Magyarország, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Kézimunkások Szakszervezete és a helyi Egészség és Drogkonzultációs Iroda is.

A fesztivál programját átszövi a Gödör fenntarthatósági programja, a GödörInda: a re-poharak, a lebomló tisztítószerek és a tudatosságra ösztönző civil programok mellett ezúttal a helyi erőforrásokra és különlegességekre is fel szeretnék hívni a szervezők a figyelmet. Ennek szellemében a kemping területén piacon lehet bevásárolni. A standokon lehet majd kapni a környékbeli kistermelők által előállított sajtot, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, valamint házi péksüteményeket, tejtermékeket, lekvárt, mézet.

El lehet majd látogatni a székesfehérvári vadmadár-kórházba, a strandról kenus, ladikos és gyalogos természetjáró túrák indulnak a közeli madárrezervátumba. A fesztivál helyszínén kerékpár is bérelhető.

A Gödör Kempingben koncertezik majd mások mellett a Brains, az Intim Torna Illegál, a Kiscsillag, Péterfy Bori és a Love Band, a Pál Utcai Fiúk, a The Carbonfools, a Korai Öröm, a Nemjuci, a Supernem vagy épp az Irie Maffia, de jelen lesznek olyan külföldi előadók is, mint a német Rotfront vagy a jamaicai Beenie Man, és hosszú idő után ismét Magyarországra látogat a Balkan Beats Party, amely DJ Robert Soko berlini lemezlovas védjegye.

A koncertek mellett látható lesz a Frenák Pál Társulat, a Willany Leó Improvizációs Műhely és a D'Watt Nemzetközi Kortárstánc- és Cirkusztalálkozóval képviselteti magát a kortárs cirkuszművészet. A filmklubban a Mediawave alkotásaiból csemegézhetnek a fesztiválozók. A tanulni vágyók részt vehetnek a Gödör Klub négy éve működő Spicc táncstúdiójának workshopjain vagy a kemping irodalmi kurzusán, ahol különböző műfajokban sajátíthatnak el szakmai fogásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.