Elnöki ügy

Barack Obama ismét szintet lépett a menőelnök-versenyben: a héten saját Spotify-oldalt nyitott a Fehér Ház, s a streaming oldalon maga az elöljáró válogatta össze az első két listát személyes kedvenceiből. Az első szelekciót nappalra, míg a másikat éjjelre ajánlja az elnök a Fehér Ház hivatalos közleménye (!) szerint, amelyben azt is tudatták: a közeljövőben a kormány többi tagja is készít majd válogatásokat.

Obama nappali válogatása igazán polkorrektre sikerült: a mai R & B- és popsztárok (John Legend, Justin Timberlake) mellett latino-dalok, reggae- és bluesklasszikusok, de még a Coldplay és a Rolling Stones is felfért rá. A jelek szerint Obama nyitott az újdonságokra (például a Sziget idei legjobb koncertjét adó angol Florence & The Machine-re), de ragaszkodik a jól bevált funk- és soul kedvencekhez, mint például a Sly & the Family Stone.

Barack Obama a first ladyt karolja át nyilvános rendezvényen
Barack Obama a first ladyt karolja át nyilvános rendezvényen
Hugh Gentry / Reuters

Az éjszakai válogatás kiengedte a szellemet a palackból: a sajtómunkások azonnal azt kezdték találgatni, vajon mi lehet a program az elnöki lakosztályban, amikor Frank Sinatra a The Best Is Yet To Come című örökzöldet búgja. A lista egyébként valóban telis-tele „összebújós”, romantikus, mi több, szexi számokkal: John Coltrane My Favorite Things című dalával indul, és helyet kapott rajta Nina Simone, Joni Mitchell, Miles Davis meg Billie Holiday. A lista ugyanakkor azt is tükrözi, hogy az elnök úr meglehetősen naprakész a hiphop és az R & B világában: jó barátságot ápol a Beyoncé–Jay Z házaspárral. Az elnöki beavatáson Etta James At Last című slágerét előadó énekesnő Frank Oceannel közös, Superpower című dala ott is van az Obama család lejátszójában.

Michelle Obama egyébként nemrég Jimmy Fallon show-jában vendégeskedett, ahol elmesélte, hogy bár férjével tényleg szeretnek képben lenni a popzenét illetően, vannak azért számok, amelyeket lányaik nem szívesen mutatnak meg nekik: a csúnya szavakat tartalmazó hiphopdaloktól megkímélik szüleiket. A first ladyt egyébként már rég megszavazták minden idők legmenőbb elnökfeleségének: néhány éve pillanatok alatt mémmé vált az a felvétel, amelyen az előadására várakozó Obamáné a színpad mellett eltáncolta a dougie-t, amely a hiphoptánc egyik speciális változata. Azóta se szeri, se száma a first lady táncos „fellépéseinek”: idén tavasszal az Uptown Funk című slágerre ropta Ellen DeGeneres műsorában. Szóval Obamának fel van adva a lecke.

Ahogy a Wellhello mondaná, ha Magyarországnak ilyen remek zenei ízlésű államfője és first ladyje lenne: #rojál!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.