Ellentámadás az Operánál

Performanszok, utcazenészek, gépzene és tánc mellett melegételosztás is várja az Ellenoperabál résztvevőit szombaton a volt Balettintézet előtti téren Budapesten.

Performanszok, utcazenészek, gépzene és tánc mellett melegételosztás is várja az Ellenoperabál résztvevőit szombaton a volt Balettintézet előtti téren Budapesten.

Egy korábbi anti-operabál
Operabál ellenes tüntetés demonstráció az operabál ellen utcabál, - ellenoperabál

A délután 4 órakor kezdődő utcabál programjai között szerepel a többi között gépzene, 17 órakor melegételosztás, utcazenészek fellépése egy szál gitárral, performanszok és tánc 22 óráig - közölte a szervező ATTAC Magyarország Egyesület kedden az MTI-vel.

Az ellenrendezvény célja a közvélemény figyelmének felhívása a fennálló rendszer antagonisztikus ellentmondásaira, és az ezekből fakadó társadalmi igazságtalanságokra. Az ellenoperabál a mai magyar valóságot mutatja be, és tükröt tart a néptől elidegenedett hatalom számára.

Az operabálok ellenpontozásaként az ATTAC Magyarország Egyesület más civil szervezetekkel együtt immár öt éve szerve ellenoperabálokat, utcabálokat a magyar társadalom kirekesztettjei, a hajléktalanok, a munkanélküliek, a kizsákmányoltak, a nyugdíjasok és a reményvesztett fiatalok számára. Ezek a rendezvények rendszerkritikát fogalmaznak meg, rámutatnak a szegénység rohamos terjedésére, a magas és egyre növekvő munkanélküliségre, a tömegek fokozódó létbizonytalanságára.

A Budapesti Operabált a rendszerváltozás után először 1996. február 17-én rendezték meg. Ebben az évben február 13-án tartják, szervezői szerint ez a rendezvény "a bálok bálja, a hazai társasági és üzleti élet kiemelkedő eseménye" - olvasható a közleményben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.