Elhunyt Szula László

Ötvenéves korában, kedd reggel elhunyt Szula László színész. A kaposvári Csiky Gergely Színház a művészt saját halottjának tekinti.

Szula László 1966. január 26-án született Orosházán. 1991-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában. Osztálytársai voltak – többek mellett – Börcsök Enikő, Magyar Attila, Oberfrank Pál és Znamenák István. 25 éve volt tagja a kaposvári színháznak, ahol 1997-ben elnyerte a Komor-gyűrűt is.

 

Kaposvári Csiky Gergely Színház / Kaposvári Csiky Gergely Színház

Anger Zsolt színész a következő Facebook-poszttal búcsúzott kollégájától: „Ma reggel elment egy szeretett kaposvári kollégánk. Szula László. Élete utolsó szerepét Pécsen játszotta, a Becsvölgye című darabban. Röhögtünk és sírtunk egyszerre az alakításán. Sokan talán soha nem hallottátok a nevét. "Kisember" volt. Aki ismerte, a neve hallatán elmosolyodott, mi több, felröhintett. Öniróniája, humora, éjfekete drámaisággal párosult. Tele kétségekkel, sőt félelmekkel dolgozott és élt, ha felment a függöny akkor volt igazán az ami. Egy szörnyeteglajos, a legjobbszívű behemót. Mindenki szerette. Még az is, aki nem szerette. Lacikám! Majd jövünk. Ölellek."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.