Elhunyt Scott Weiland

Az amerikai énekest, a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver korábbi frontemberét a turnébuszon találták meg holtan. Mindössze 48 éves volt.
Az énekes a The Wildabouts nevű együttesével a minnesotai Bloomingtonban járt koncertkörúton, amikor holtan találták a banda turnébuszában. 

 

Weiland 1986 és 2013 között a Stone Temple Pilots, 2003 és 2008 között a Velvet Revorver énekese volt. A kilencvenes években felfüggesztett börtönbüntetést kapott drogvásárlásért, később heroinfüggő lett, amiről nyíltan beszélt az interjúiban is. Mindössze 48 esztendős volt.

Weilandra a zenésztársai találtak rá a turnébuszon a minnesotai Bloomingtonban csütörtök este kilenc körül, nem sokkal azelőtt, hogy a Wildaboutsnak színpadra kellett volna lépnie. Halálának a hírét először a Jane’s Addiction gitárosa, Dave Navarro adta hírül az interneten, aztán megerősítette Weiland hivatalos Facebook-oldala is.

Felesége, Jamie Weiland fotográfus a Los Angeles Timesnak könnyek között adott rövid nyilatkozatában annyit mondott: „Nem tudok most ezzel (értsd: interjúkkal) foglalkozni. Igaz.”

„Szomorúan halottam a hírt, hogy elment. Csak remélem, hogy nem a drog miatt történt” – búcsúzott tőle a Twitteren Nikki Sixx, a Mötley Crüe basszusgitárosa.

Azt, hogy Weilanddel nincs valami rendben, régóta sejteni lehetett. Koncertfelvételek tanúsága szerint a Wildaboutssal tartott turnéján árnyéka volt korábbi önmagának, néha nemhogy énekelni, a színpadon állni is alig tudott, a hangja pedig bántóan hamis volt.  Utolsó interjúját néhány napja, november 27-én adta a kanadai rádióműsornak, a The Todd Shapiro Show-nak. Összefüggéstelen, gyakorta csak egyszavas válaszokat sikerült kipréselnie magából az Iszlám Államról és a republikánus elnökjelölt-aspiránsról, Donald Trumpról. Két kislányt hagyott maga után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.