Elhunyt Gergely László

A színházrendezőt, a Magyar Teátrumi Társaság alapítóját egy hete Sepsiszentgyörgyön súlyos baleset érte.

Gergely László 1952. július 25–én született Budapesten. 1984-ben végzett, de már 1981-től rendezett a Vígszínházban, Gyulán és az Ódry Színpadon. 1984–85-ben a veszprémi Petőfi Színházban volt rendező, majd egy évadra a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. 1987–88-ban a Várszínház, 1989-től a Békés Megyei Jókai Színház rendezője volt. Volt a a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség (MNSZSZ) elnöke is.

„A Magyar Teátrumi Társaság, a Nemzetiségi Színházi Szövetség és a Magyar Cirkusz és Varieté mély megrendüléssel értesíti barátait, ismerőseit, munkatársait és minden színházszeretőt, hogy elhunyt Gergely László színházrendező, színházvezető, a Magyar Teátrumi Társaság alapító tagja, a Nemzetiségi Színházi Szövetség elnöke, a MaCiVa korábbi ügyvezetője.

Gergely Lászlót egy hete súlyos baleset érte az erdélyi Sepsiszentgyörgyön, egy erkélykorlát kidőlt mögüle, zuhanása következtében komoly sérüléseket szenvedett. Orvosi kezelései közepette olyan szövődmények léptek fel szervezetében, amelyek legyűrték hatalmas életerejét.

Gergely László mindenki által szeretett, tisztelt, jókedvű, tisztességes színházi ember volt. Sok-sok magyarországi és határon túli színházban dolgozott sikeres rendezőként, vezetőként. Az elmúlt esztendőkben óriási erőfeszítéseket tett a magyarországi nemzetiségi színjátszás fejlesztése és támogatása érdekében. Nagy és fontos álmát, egy állandó, minden hazai kisebbségnek otthonul szolgáló budapesti színház megnyitását immár nélküle kell megvalósítanunk.

A három előadóművészeti szervezet saját halottjaként gyászolja Gergely Lászlót és támogatja családját.

Gergely László búcsúztatásáról családjával közösen intézkedünk, és arra közösen várjuk tisztelőit és a hazai színházi szakma minden szereplőjét.

Isten Veled, Laci, emlékedet szeretettel őrizzük meg!" – hangzik az a közlemény, amelyet a Magyar Teátrumi Társaság juttatott el lapunkhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.