Elhunyt Alan Rickman

A brit színész családja csütörtökön erősítette meg a hírt a sajtónak. 

69 éves korában elhunyt Alan Rickman. Az angol színész legutóbb a Harry Potter-filmek Perselus Piton professzoraként tűnt fel. A gyűlölt bájitaltantanár előtt azonban játszott többek közt az Igazából szerelemben és a Robin Hood, a tolvajok fejedelmében. A Die Hard első részében ő alakította a főgonoszt, Hans Grubert. Bruce Willis ellenfelének megformálása volt élete első filmszerepe, amelyet 41 évesen kapott, három nappal az után, hogy megérkezett Los Angelesbe.

A Drágán add az életed főgonoszaként
A Drágán add az életed főgonoszaként

Oscar-díjat soha nem nyert, ami a vele készített interjúkban rendszeresen visszatérő kérdés volt. Rickmant magát, aki Golden Globe-ot, Emmy-t, Bafta-t viszont kapott, nem foglalkoztatta annyira a kérdés, mint az újságírókat. "A szerepek nyerik a díjakat, nem a színészek" – mondta egy 2008-as nyilatkozatában.

A Harry Potterből is ismerős a magyar nézőknek
A Harry Potterből is ismerős a magyar nézőknek

"A színészek a változás ügynökei" – vallotta. " Egy film, egy darabka színház, egy dallamrészlet vagy egy könyv változást tud elérni. Az egész világot meg tudja változtatni."

Kevésbé közismert, hogy Rickman hangja hallható Mike Oldfield ikonikus lemezének, a Tubular Bellsnek a The Bell című dalában.

A színész két Texas-klipben is szerepet vállalt, az egyik 1987-ben, a másik közel harminc évvel ezután, 2015-ben készült.

Texas: In Demand, 1987

Texas: Start a Family, 2015

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.