Éjszakázzon külföldiekkel!

Mandolinmuzsika, dzsesszmozdony, expressz nyelvtanfolyam, étel és portói borkóstoló - efféle programok közül válogathatnak, akik a péntekről szombatra virradó éjjelt valamelyik Budapesten működő kulturális intézetben töltik. A program címe: az Intézetek Éjszakája.

A TIMEART koncertezik az Osztrák Kulturális Fórum szervezésében este nyolctól éjfélig a Benczúr utcában. Az együttes osztrák, német és magyar tagjai vetített videóképekkel, szobrászati és kibernetikai objektumokkal, klasszikus hangszerekkel és elektronikus hangképző szerszámokkal improvizálnak. Minden órában, tíz országból érkezett zenei és médiaművészeti aktivista produkciója fut.

Interkulturális európai komédiákat vetítenek öt nyelven a Ráday utcai Goethe Intézetben - Európa nevet címmel. Akik nemcsak a kultúrára éhesek, belekóstolhatnak a német gasztronómia specialitásaiba is az Eckermann Kávéházban.

Mandolinmuzsika szól a Mandolin Duó tolmácsolásában Macskássy Imre Géza vezetésével az Olasz Intézetben (Bródy Sándor utca 8.) 18 órától.

Közösen szervez programot a román, a dán és a Balassi Intézet (Izsó utca 5.). A dán kerámiakiállítás és a térillúzió bemutatója után indul este nyolckor a dán-román-magyar „jazzmozdony", ahol együtt zenél a dán szaxofonos Christina V. Bülow, a román zongorista Mircea Tiberian, és a hazai mezőnyből: a dobos Balázs Elemér, valamint a bőgős Barcza Horváth József.

A Szlovák Intézet és a Camoes Portugál Nyelvközpont szintén közös programmal készül. A Rákóczi út 15-ben portói bort lehet kóstolni este hattól. Lesz kiállítás, filmvetítés és koncert. A talpalávalót a Zólyomi Hegylakók nevű népi együttes szolgáltatja.

Expressz nyelvtanfolyam indul félóránként a 70 éves Lengyel Intézetben (Nagymező utca 15.). Itt a legalapvetőbb nyelvi fortélyokat lehet elsajátítani cirka húsz perc alatt. Akit nem vonz ez a lehetőség, választhat néptáncoktatással kombinált táncházat, böngészhet plakátkiállítást vagy meghallgathatja Krzysztof Varga és Teresa Worowska Turulpörkölt című irodalmi estjét. Beülhet a Polpo Motel koncertjére, és lengyel animációs és játékfilmeket nézhet.

Az Észt Intézet két helyszínen is várja az érdeklődőket. A Toldi Moziban, ahol április végétől Észt Hét fut, valamint a Merlinben, ahol éjjel tizkor a Kriminaalne Elevant együttes koncertje kezdődik.

 

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.