Egyszerűség = Simplicity

„A tíz processzoros számítógépet szeretnéd, vagy azt, amelyiknek csak egy van?”- John Maeda. A Kaposvári Egyetem tipográfiai és fotográfiai kiállítása.

Ez egy olyan komplex téma,amelynek nincs egyszerű és egyértelmű magyarázata. Egy egyre komplexebb technológián alapuló világban élünk, ahol semmi nem működik úgy, ahogy feltételezzük, és a nap végére már mindannyian vágyódunk és ki vagyunk éhezve valamiféle egyszerűségre. Mégis ironikus, hogy amikor többé-kevésbé alkalmunk nyílik választani, akkor genetikailag arra vagyunk programozva, hogy a nagyobbat válasszuk. „A nagyobb sütit szeretnéd vagy a kisebbet?” vagy „A tíz processzoros számítógépet szeretnéd, vagy azt, amelyiknek csak egy van?”

Simplicity, Post-it szoba
Simplicity, Post-it szoba

Egyszerűség: a bonyolultság művészete – Simplicity: The Art of Complexity, 2006
www.johnmaeda.com

A Kaposvári Egyetem Fotóművészeti tanszékén folyó tipográfia, lomgráfiai és elektronikus kép órák erre az „egyszerű” mindennapi kérdés megválaszolására épülnek, nagy hangsúlyt helyezve a műfajok és a médiumok közti átjárhatóságra.

És, hogy mit lehet kezdeni ezzel az eszmével kezdeni egy közel negyven évvel ezelőtt épült irodaházban? Gyere el, és nézd meg!

Megnyitó: Október 20. Hétfő 19h, a KÉK épülete (Budapest, V. kerület, Szervita tér 8.)

Képek az épülő kiállításról:

http://www.flickr.com/photos/major_lajos/sets/72157607906157538/

Szeretettel várunk mindenkit!

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.