Egy nap Japán

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum külföldi kultúrákat bemutató programsorozatot indít az idén. Ennek első állomása a február 11-én megrendezendő Japán Nap lesz. Az érdeklődők – sok más mellett – megismerkedhetnek a japán dobművészettel, viseletkultúrával, harcművészettel, sőt még origamizhatnak is.

Az időpont a japán államalapítás napja. Ezen a napon a japánok a nemzet és az uralkodói vérvonal alapítását ünneplik. A legenda szerint Japán első császára, Dzsimmu ezen a napon vette fel ezt a címet, és megalapította fővárosát Kr. u. 660-ban Jamatoban. Az általa alapított császári dinasztia Amateraszu napistennőtől származtatja magát, és a mai császári család ebből a vérvonalból származik. Napjainkban Japán császára már nem számít isteni lénynek, de mégis országa vallási vezetője.

Japán manapság igen ellentmondásos ország, a modern technika és amerikanizálódás mellett mereven őrzi hagyományait, melynek gyökerei a feudális, szamurájok uralta világába nyúlnak vissza.

A múzeum a jeles napon szeretné megismertetni bemutatók, előadások és kiállítás segítségével a látogatókat a japán harcművészet és kultúra kevésbé ismert ágai, történelem, hagyomány, művészet legfontosabb elemeivel. A rendezvényen az érdeklődők kiállítást tekinthetnek meg a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Japánnal kapcsolatos tárgyairól, harcművészeti bemutatókat, különböző típusú kimonókat, azok viselésének módját, kiegészítőit is láthatják, megismerhetik a teaceremónia titkait.
    
A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik.





Japán esküvő
japán esküvő 2
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.