Egy nap, amely minden érzékszervünkre hat

Egész napos karnevált rendez szombaton a Pecsa Music Hall és a Brazil Kulturális Központ- természetesen brazil karnevált. Lesz szamba, capoeira, brazil gasztronómia, rafinált koktél-kínálat, kaucsuk-ihletésű divatbemutató, sőt még egy fotókiállítás is, amely két hétig látható majd a házban.

A Karnevál országunk legnagyobb brazil rendezvénye: látványos jelmezek és szamba dobosok máshol nem látható színes kavalkádja. A brazil ételek és a híres koktélkirály, Lajsz András koktéljai segítenek a látogatóknak abban, hogy átélhessék az igazi brazil életérzést. A Pimenta Szamba iskola, a Grupo Capoeira Brasil és vendégei, valamint a Ritmo 2003 Batucada Band előadásában egész napos programsorozat várja az érdeklődőket, kiknek soraiban Keleti Andreát és Torres Danit is üdvözölheti majd a publikum. Vérpezsdítő szamba bemutatót is láthat majd a nagyérdemű eredeti jelmezekben, a Riói Karneválról  hazaérkező magyar táncosokkal, Ádám Kingával és Bottyán Ivettel.

Varga Viktor és a táncoslányok
Varga Viktor és a táncoslányok

Az eseménnyel egy időben nyílik meg a Brazíliát bemutató fotókiállítás, amely két héten keresztül lesz megtekinthető a Pecsa Music Hall rendezvényközpontban

Jánosi Matild a TildArt ökodivat tervezője először a budapesti Brazil Karneválon vonultatja fel kollekcióját, amelyet a kaucsuk hazája, Brazília és használt gumibelsők ihlettek. Kreációinak fő témája a környezetkímélés és környezettudatosság - újrahasznosított anyagok felhasználásával. A Brazíliához kapcsolódó divatbemutatón Sütő Enikő vonultatja fel modelljeit.

Árvíz, tűzvész, capoeira

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A Brazil Kulturális Központ legfőbb célja, hogy egy dinamikus, a magyar lakosság körében is népszerű kulturális képviseletet működtessen, fő tevékenysége a brazil népi kultúra terjesztése, a brazil zene és tánc, valamint a portugál nyelv oktatása, a capoeira (harcművészet) hagyományainak továbbvitele. A brazil kultúra ma Európában is oly divatos értékeit szeretnék hazánkban megismertetni és az ismereteket elmélyíteni. A szervezet egyenlő a brazil kultúra képviseletével hazánkban, és ma már a Brazil Nagykövetség támogatását is élvezi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.